De 5 elementen

Jag fortsätter ”fengshuiskolan” med att dyka ner i de 5 elementen.

fengshui and vaastu shastra: FENG-SHUI TIPS
Bild: Pinterest

Vattenelementet
Självklart tillhör vatten i sig detta element, men även blå och svart färg, samt materialet glas. Inom feng shui säger man också att i våra ”vattenrum” dvs. badrum, kök, tvättstuga har vi redan mycket av just vattenelementet. Det är ett osäkert element, eftersom det rör sig. Därför vill man inte ha för mycket av det.

D E T A I L S By @alison_giese Photo @alison_giese...-#bathroomideas
Bild: Pinterest

Träelementet
Till detta element hör gröna växter och den gröna färgen. Detta element klarar vi mycket av och det gör oss lugna. Jämför med en promenad i skogen.

03. PLANT
Bild: Pinterest

Eldelementet
Den sprakande elden hör så klart hit, men även färger som röd och orange. Viss rosa färg kan också höra hit, liksom mässingsfärgen. Däremot ska vi akta oss för att ha för mycket av dessa färger, eftersom de är aktiverande och kan kännas stressande. Men de skapar god aptit och trevliga samtal.

Bild: Pinterest

Jordelementet
Till jordelementet hör trä, t.ex. trägolv och bruna färger. Det är ett dämpande element. För mycket av jordelementet kan dock hämma vår kreativitet.

Bild: Pinterest

Metallelementet
Metall i sig hör hit, men även den vita och grå färgen. Metall är uppiggande och lyfter oss.

Bild: Pinterest

Man eftersträvar att ha balans mellan de 5 elementen. Det är då vi känner harmoni. Känslan och balansen beror också på vad vi jämför med t.ex. den uttalade metallen på bilden ovan går mer åt det jordiga hållet i förhållande till de vita ljusen och den vita soffan.

Analyserar vi bilden med ljuset kan vi konstatera att vi har elementet metall framförallt i den vita soffan, bordet tillhör jordelementet, växten träelementet, vattnet och glasvasen vattenelementet och ljuslågan eldelementet. Alltså har vi alla element med. Släcker vi däremot ljusen försvinner eldelementet. En orange kudde eller filt i soffan hade tillfört ett konstant eldelement.

Hoppas du lärt dig något nytt.
Testa och se vad du kan förändra för att skapa harmoni i ditt hem.

Lycka till!

Kram Emelie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *