Juletid är julefrid

Jag har funderat en hel del över julen på sistone. Det masspubliceras reklam, små filmklipp med den fantastiska julen och julefriden. Då alla bara myser, är glada och allt är helt fantastiskt. Det ska fixas, pyntas, köpas jultröjor, julavslutningar, lite luciatåg och så var det julklappar. Just det julmaten. Hur gör vi med den i år? Ibland tänker jag att det bara är en ren hets och karusell…
Vad är det vi håller på med? Är det julefrid?
Självklart är det bara jag själv som bestämmer hur just min jul ska vara. 

För mig är umgänget det viktigaste. För att citera ett facebookinlägg som florerat senaste veckorna:
De bästa julklapparna är de som inte går att köpa för pengar.
Återhämtning i form av vila, god mat och dryck står också högt upp på min jullovslista. Ja, för jag är priviligierad med jullov, eftersom jag arbetar i skolans värld. 

I mitt hus pyntade vi granen tidigt i år, eftersom mina barn åker till varmare breddgrader över julen. Så jag har möjlighet att njuta länge av julgranen. Jag inser att när jag sitter och kopplar av i min fåtölj och tittar på den, sänker sig en form av julefrid. Doften av gran, glittrande julkulor och julgransljus som lyser upp tillvaron. 

Det jag inte hade med i min planering var att jag skulle bli sjuk så här innan jul. Men det var ju just det, allt är inte perfekt. Men det blir jul ändå! Hälsan är viktigare än så många andra ”julbestyr”. 

Jag önskar dig en riktigt God Jul! Fundera på vad jul och julefrid står för i dina ögon.

Kram Emelie

Bilder: Pinterest

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *