Sommarfilosofen

Återkommer ständigt till tankar om sociala medier. Jag själv använder dem. Mest i syfte att förkovra mig i intressanta ämnen och av bilder med inredning, trädgård, träning, musik – mina största intressen. Jag hoppas på att sprida det fina, enkla, naturliga, hälsosamma genom sociala medier.

Det jag funderar mycket över är hur våra barn och ungdomar idag påverkas. Det har blivit så väldigt mycket fokus kring det yttre; mode, sminkning, naglar, fransar och att exponera allt man gör i sociala medier.

Men hur mycket är sant? Förfinar vi inte alltid lite? Tar de bästa bilderna? Just nu florerar det ena semestermålet efter det andra. Visst är det bra att få semestertips och det är kul att läsa att vänner och släktningar har det bra. Men om man inte lägger ut, mår man då dåligt eller inte har råd att göra saker?

Jag vet att det är ett omdiskuterat ämne och det finns egentligen inget rätt eller fel, så länge det inte skadar. Vi föräldrar har ett stort ansvar där, vad gäller våra egna barn och ungdomar, liksom vilken förebild vi själva är för dem. Barn gör som vi gör, inte vad vi säger.

Filosoferat färdigt för dagen. Återgår till tvätt och hushållsarbete, varvat med lite bokläsning med en god kopp kaffe. Mina dagar är i alla fall inte alltid på topp, men jag vet att alla dagar inte är det. Har jag en dålig dag, försöker jag tänka att då blir det en bättre dag i morgon. En dag i taget. Samtidigt som det finns fantastiska dagar! Det är ju så livet ska vara.

Ha det gott!
Kram Emelie

Bilder: Pinterest

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *